Hajfestés technikák – amit jó tudni

Rejtett hajfestés

Hajfestés technikák… mik a különbségek?

Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy milyen hajfestés technikákat használunk, mire érdemes odafigyelni, mielőtt a hajszíned megváltoztatását kéred.

Jelenleg rengeteg különféle hajfestés technika létezik. Mindegyik típus sajátos módon eredeti és gyönyörű, és mindegyik látványos és fényűző eredményt ad.

Színváltó hajfestés

Kvázi ez a lehető „legegyszerűbb” hajfestés technika. Ilyenkor a vendég szimplán egy színváltást kér, például az eddig szőke frizuáráját szeretné barnára festetni. Viszont a sötétből történő világosra váltás sokkal nehezebb!

Ombre

Az egyik kedvelt hajfestési mód. Milyen is ez? A hajad színe a hajvég felé világosodik, azaz a végén egészen más árnyalatú lesz, mint a fejtetőn. Ez visszafelé is működhet. A lényeg, hogyha ombre hajfestést kérsz a fodrásznál, akkor lenőtt hatású trendi hajjal távozhatsz. Egy másik változata a Sombre: itt a hajszín árnyalatváltása magasabban kezdődik,

hajfestés - ombre

Rejtett hajfestés (pl.: szívárvány)

Ezek a szívárványos hajszínek a szőke hajon mutatkoznak a legjobban. Ez az oka annak, hogy általában először előszőkítenünk kell a hajat, hogy tiszta, szőke, üres vásznat hozzunk létre. Ha természetesen sötétebb, akkor az elővilágosítási lépés végrehajtása tovább tarthat, de a kívánt eredményt továbbra is elérheti. Ha azonban sötétre festette a haját, különösen a dobozfeketére, amelyet otthon festett, akkor nem lesz lehetőség tiszta szőke vászonra. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele szépen dolgozni! Egyszerűen csak egy korlátozottabb színpalettát fog nézni. Naplemente dizájnokat érhet el, vörösek, bordó bortónusok, sötétlilák, narancsok, néha még sötét rózsaszínek és neonsárgák is lehetségesek!

hajfestés

Melír

A melírozást sokan azért kedvelik, mert az eredeti hajszínüket szeretnék megtartani, azonban szívesen feldobnák egy eltérő árnyalattal. Másik gyakori indok ennek a technikának a választása mellett, hogy a melírozással természetes hatást érhetnek el. Ezzel szemben vannak olyanok is, akik éppen a természetellenes hatás miatt választják a melírozást, ők azok, akik erős, eltérő árnyalatú melírcsíkokat kérnek fodrászuktól.

Balayage

A balayage festés eredménye hasonló a ombréhez. A balayage esetében is megvan a színátmenet a hajtő és a hajvégek között. Viszont itt a tincseket váltakozva festik, és nem mindegyik oldalukat.

hajfestés

Holografikus hajfestés

A színek a hajon szakszerűen vannak elhelyezve sorrendben, úgy hogy az 3D-s holografikus hatást keltsen.

hajfestés - holografikus hajfestés

Ha most már tudod, hogy milyen hajfestést szeretnél, akkor ne habozz, foglalj időpontot. Válaszd ki, milyen technikát szeretnél: IDŐPONTFOGLALÁS