A hajhosszabbítás típusai

Számos különböző típusú hajhosszabbítás létezik, különböző alkalmazási módokkal. Mindenkinek egyedi a haja szín, hosszúság, vastagság és stílus tekintetében. Emiatt előfordulhat, hogy egy típusú kiterjesztés működik egy személy számára, de nem feltétlenül valaki más számára.

A hosszabbítás típusa az Ön személyes preferenciáitól és költségvetésétől is függ. A kopás időtartama, valamint a szükséges ápolás és karbantartás minden hosszabbítási mód esetében egyedi. Egyesek kevesebb karbantartást igényelnek, mint mások.

A hajhosszabbítás típusai

A póthaj lehet szintetikus vagy valódi emberi haj. A szintetikus hajhosszabbítás olcsóbb, mint a valódi haj, bár általában egyáltalán nem tart sokáig. Ezek a hosszabbítások lehetőséget adnak arra, hogy károsodás nélkül megváltoztasd a hajad megjelenését és stílusát, többek között:

 • Ideiglenes – naponta vagy hetente hordható, be- és kivehető. Ideális ott, ahol nagy hajszálakra van szükség. Ide tartoznak a lófarok és a klipsz.

 • Félig állandó – a hosszabbítók kisebbek, és viselés közben észrevehetetlenek.

• Állandó – ezeket folyamatosan, hosszabb ideig viselik, és tartalmaznak mikrogyűrűket vagy nanogyűrűket.

Valódi emberi hajhosszabbításaink széles színválasztékban kaphatók, különböző hosszúságúak és felviteli módok közül választhatnak:

 1. Szalag

Ezeket a félig tartós hajhosszabbításokat előre ragasztják és ragasztószalaggal hordják fel a hajára. Észrevehetetlenek és láthatatlanok, mivel nagyon természetesnek tűnnek, és nem károsítják a haját, ha szakember szereli fel és távolítja el. A tape-ineket a fodrásza fogja javasolni, amikor a hajhosszabbításokat a hajgyökerekhez kell igazítania. A hosszabbításokat úgy alkalmazzák, hogy a haját a szalagok közé helyezik.

A szalagok rögzítésének folyamata rövid, átlagosan 40 perctől egy óráig tart. A bővítmények könnyen felhelyezhetők, mivel nincs szükség szerszámokra vagy vegyszerekre. Megfelelően alkalmazva akár 3 hónapig is kitartanak tökéletes állapotban. Ez egy népszerű választás sok vékony vagy vékony hajú hölgyünk számára.

A hosszabbítók karbantartás céljából eltávolíthatók, és a fodrász ajánlása alapján 6-8 hetente újra felszerelhetők. Alacsonyabb hőmérséklet javasolt a hajszárításhoz, és óvatosan kell eljárni az olajalapú hajtermékek használatakor, mivel ezek meglazíthatják a szalagokat és lecsúszhatnak.

 2. Klin-in

A Clip-in ideiglenes hajhosszabbítások, amelyek könnyen felhelyezhetők és eltávolíthatók. Biztonságosan gyorsan formázhatja haját, és elérheti a kívánt megjelenést anélkül, hogy elkötelezné magát tartós hajhosszabbítás mellett.

Általában a csíptetős vetülékek olyan hajdarabok, amelyek tövéhez szilikon vagy szövet segítségével klipeket varrnak. Ez a fajta hosszabbítás kevesebb elkötelezettséget igényel, és elősegítheti a természetes haj növekedését. A hosszabbítások megfelelő gondozás mellett akár 6 hónapig is kitartanak, bármennyire is rendszeresen viselik őket.

Ez a hajhosszabbítási technika hozzávetőlegesen 5-15 percet vesz igénybe. Ezenkívül könnyen és gyorsan eltávolíthatók. Ez a fajta hosszabbítás károsítja a legkevésbé a hajat, mivel nincs nyomás, hő, szerszámok vagy vegyszerek a felhordásában.

Könnyű felhelyezésük és eltávolításuk miatt a klipek otthon is használhatók. Ennek a módszernek a karbantartási igénye nagyon kevés. Szintetikus klipeknél a hőformázás nem alkalmazható, mint a valódi emberi hajnál. A valódi emberi hajhosszabbítás a természetes hajhoz hasonlóan formázható. Alacsony hőfokon történő formázás és a valódi póthaj hővédő használata javasolt.

3. Előre kötve

Az előre kötött nyúlványok – más néven keratin nyúlványok vagy fúziós kötések – félig állandóak. Ez magában foglalja a kötések rögzítését a hajhosszabbításokon a természetes haj gyökereihez hő segítségével. A meghosszabbításokat a normál hajhoz ragasztó keratin gyantával ragasztják.

Az előre ragasztott hegyeket ezután felmelegítik, hogy a gyanta megolvadjon, így az a hajhoz tapad. Az előre ragasztott hajhosszabbításokat szakemberrel kell felhordani, a ragasztógyanta és a fűtött bilincs kezelésekor szükséges elővigyázatosság miatt.

Ez a módszer a legtöbb hajtípusra alkalmas, de jobban megfelel a vékony hajú hölgyeknek. Megfelelő gondozás mellett a fúziós kötés hosszabbítók körülbelül 4-5 hónapig viselhetők.

Ezt a fajta hosszabbítást úgy kezelik és ápolják, mint a természetes hajat, ezért ugyanazok a termékek alkalmazhatók. A szőrnövekedés miatt a toldatok 4-5 hónap után teljes eltávolítást igényelnek. Ha nem szakember szereli fel és távolítja el megfelelően, a kötések fejbőrirritációt vagy hajtörést okozhatnak.

4. Mikrogyűrű

A mikrogyűrűk, amelyeket pálcikavégeknek, mikrogyöngyöknek vagy mikrohurkoknak is neveznek, nagyon diszkrét kiterjesztések. A módszer nem használ ragasztót vagy hőt az alkalmazáshoz. Szilíciummal bélelt fémgyűrűket foglal magában. A természetes szőrt a hosszabbítások közé hurkolják, átfűzik a szilikon gyűrűkön, és a végeket fogóval zárják le, amelyek szilárdan tartják a hosszabbítást.

Ez a módszer nem alkalmas vékony vagy világosszőke hajúak számára, mivel a gyűrűk láthatóak lehetnek. Azok az ügyfelek, akiknek a haja gyorsan zsírosodik, szintén elriasztja ezt a technikát, mivel a gyűrűk elcsúszhatnak, lecsúszhatnak vagy meglazulhatnak. Ez a hosszabbítási módszer a legjobb sötétebb színekhez, valamint közepes és vastag hajtípusokhoz.

A mikrogyűrűk népszerűek, mivel egy újrahasznosítható technika, ahol az ügyfelek többször is felhúzhatják ugyanazt a hajat. A módszer nem használ hőt vagy vegyszereket, így nem károsítja a természetes hajat. Bár óvatosan kell eljárni, hogy a gyűrűk ne legyenek túl szorosak a haj húzásához vagy levágásához. A haj újrafelhasználható, ha felfelé mozgatja a hajhosszabbítást, így ez egy egészséges megközelítés. A gyűrűk rugalmasak és a hajszál mentén állíthatók. A hosszabbítások lehetővé teszik a frizura váltását, és sok termék használatát.

Az ilyen típusú meghosszabbítás alkalmazása 2-4 órát vesz igénybe, és 6-9 hónapig tart. Javasoljuk, hogy 6-10 hét elteltével állítsa át a hosszabbítót, hogy elkerülje a mattságot és a természetes haj károsodását.

 5. Szövős hajhosszabbítás

Ez egy zökkenőmentes és félig tartós hajhosszabbítási technika. Mikrogyűrűket rögzítenek a természetes haj soraihoz, mielőtt a szövést bevarrják a sorokba cérnával és tűvel. Ez a fajta hosszabbítás a legmegfelelőbb a vastagabb hajú hölgyeknek az alkalmazási módja miatt.

A szövés alkalmazási folyamata viszonylag gyors, akár egy órát is igénybe vesz. Az eljárás biztonságos, de az első napokban kissé kényelmetlenül érezheti magát. Egy tapasztalt stylist ideális ennek a módszernek a nehézségei és technikaisága miatt.

A mélykondicionáló hajápolási termékek minden hosszabbítási módhoz ajánlottak. Az emberi póthaj károsodásának elkerülése vagy minimalizálása érdekében fehérjeterméket kell használni.

A szövéseket el kell távolítani, és 6-8 hét után újra fel kell szerelni, hogy lehetővé tegyék a szőrnövekedést. A szőttes viselésének maximális ideje 3 hónap, utána már kinőtt, és el kell távolítani.

hajhosszabbítás típusai

Érdekelne egy hajhosszabbítás? Foglalj időpontot, s gyere el hozzánk: IDŐPONTFOGLALÁS