Hogyan használd újra a régi póthajakat?

Mindannyian szeretjük a hajhosszabbításokat, mert feldobják a haj megjelenését, különösen akkor, ha kisebb „foltok” vannak a fej egyes részein. Megfelelő gondozás mellett a hajhosszabbítás hosszú ideig tart. Végül azonban ki kell cserélni őket, miután elkezdenek elhasználódni. Bármelyikünk ismerheti azokat a jeleket a póthajakon, amelyek arra utalnak, hogy változtatni kell rajtuk. Ilyenek például a kócos és száraz  póthajak. A régi hajhosszabbításhoz szánt hajakat azonban nem mindig kell a szemétbe dobni, mivel okos módon újra felhasználhatók élettartamuk növelése érdekében. Ezen lépések a következők:

1. „Szőrpatkány” készítése régi póthajakból

Igen, szőrpatkány! Nem a legjobb név, de ennek a kinézete inkább patkánynak tűnik, mint bármi másnak, és a neve is ütős, egyből megragadja a figyelmet. Ehhez a trükkhöz nem kell más, mint egy készlet régi hajhosszabbító, egy visszafésülő kefe és egy hajháló. A patkány végeit összevarrva tökéletes lehet a tökéletes hajkonty elkészítéséhez.

2. Készíts egy fonott fejpántot

A fonott koronák stílusosak és modernek, ha tudod, hogyan kell dolgozni a régi hajhosszabbítással. Ahhoz, hogy ezt az aranyos megjelenést elérd, vegyél egy vékony műanyag fejpántot, és egy hajgumi segítségével rögzíts egy vastag hajhosszabbítást a fejpánthoz. Ezután osszd fel a hosszabbítót három szálra, és fond körbe a fejpántot. Befejezésül kösd össze ezt a pontot egy másik hajgumival, és voila!

3. Hozz létre egy haj kontyot

Régi póthaj felhasználása lehet még, hogy csinos kontyot készíthess, ha szereted a konty megjelenését, viszont kisebb a hajad. Az elkészítéséhez először szükséged van néhány vastagabb póthajra, gombostűre, hajfánkra és hajkötőkre. Kezdésként először hozz létre egy hosszabbító fánkot, és rögzítsd középen a toldásokat. Csavard meg a hajat, hogy egyengetni tudd az utat a közepén, és fed le a fánkot a hosszabbító segítségével. Folytasd a becsomagolást, amíg el nem fogy a haj, és rögzítsd a gombostű segítségével. Ismételd meg az eljárást, amíg a fánkot be nem borítja a haj, vagy el nem éri a kívánt vastagságot.


4. Próbálj vidám színeket

Mindenkinek kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a vásárlás után hamarosan elpusztulnak a hosszabbítók. Ha azonban mindig is lenyűgöztek a színek, de még csak nem is volt lehetőséged kipróbálni, mert félsz, hogy a vegyszerek tönkreteszik őket, akkor itt a lehetőség. A régi hosszabbítóid már kemény időszakon mentek keresztül a hőség és a vegyszeres előkészületek miatt, így néhány új „vegyszer” kipróbálása nem árthat sokat. Így saját magad is befestheted régi hosszabbítóid, vagy elhozhatod a fodrászszalonba, hogy profi kezekre bízd.

A lényeg…

Az igazság az, hogy a póthaj csak addig fog jól mutatni, amíg gondoskodsz róluk, de miután megöregedtek és elhasználódtak, bármikor újrahasznosíthatod más trükkökhöz, és ezzel meghosszabbíthatod az élettartamukat. A régi póthaj mindig újrahasznosítható, ahelyett, hogy kidobnád őket, és ki tudja, lehet, hogy még jobban fog kinézni a régi póthajban, mint az újban.

Régi póthaj

Érdekel a hajhosszabbítás? Foglalj időpontot, s gyere el hozzánk: IDŐPONTFOGLALÁS