Póthaj vágása? Hogyan vágjunk bele?

A hajhosszabbítás tökéletes választás, ha nagyobb volumenre, hosszúságra és jobb színre vágyik. Annak érdekében, hogy természetesnek tűnjenek, fontos a megfelelő szín, valamint a megfelelő kivitel és szabás kiválasztása. Ideális esetben szakembert kell kérnie a hosszabbítások vágásához, mert tudják, hogyan kell megfelelően vágni, hogy természetes megjelenésűek legyenek. Ha nehezen éri el, hogy a hajhosszabbítás természetes módon „feküdjön fel” a hajra, vagy megfelelően keveredjen, a következő tanácsok segítenek az úton:

Hogyan kell felkészülni a póthaj vágása folyamatra?

Mielőtt elkezdené a hajhosszabbítások nyírását, először telepítse azokat. Rögzítse a hajhosszabbításokat úgy, hogy pontosan illeszkedjenek ahhoz, ahogyan szeretné, hogy kinézzenek, és szükség szerint válasszák szét a hajat a kívánt megjelenés eléréséhez. Bölcs dolog, ha felállva vágja le, így láthatja, hogyan néz ki a haja.

Jobban láthatja a hosszabbítók színét, textúráját és formáját, ha szárazon vágja le őket. Így pontosan megmérheti a haja hosszát és sűrűségét, ahogy eldönti, milyen stílust szeretne. Kerülje a szabványos olló használatát a póthaj vágásához. Ehelyett érdemesebb speciálisabb eszközöket használni – ha van ilyen –, például hajollót, hajcsatokat, hajfogót és -kötőt, finom fogú fésűt, valamint elülső és hátsó tükröt.

A technikák elsajátítása

A saját póthaj vágása során elsődleges célja a folyamatos hajkeverés elérése. Ehhez jó vágási technikát kell alkalmazni. A következő négy technika rendkívül hatékony a póthaj keveréséhez:

– Pontos vágás – A hegyes vágás kivágja a hajvégeket, és tökéletes a tompa vonalak eltávolítására. Ennek a technikának a végrehajtásához tartsa a hajhosszabbításokat a végén, és felfelé vágja be a hajába. Pontvágáskor elengedhetetlen, hogy közvetlenül felfelé vágjon a hajával egy vonalban, így csak vastagságot távolít el, nem pedig hosszt.

– Szeletelés – Ez a módszer ideális a haj formázásához az arc körül, és rétegek hozzáadásához. Tekintse haja természetes hosszát a legrövidebb rétegnek. Fogja meg ujjaival a hosszabbítók egy részét, majd óvatosan, átlós mozdulatokkal vágja a végére a közepétől. Vágás közben óvatosan zárja és nyissa ki az ollót, ahelyett, hogy a hajába húzná.

– Tompa vágás – Ha megformálta és rétegezte a póthajakat, előfordulhat, hogy a végei egyenetlenek vagy töredezettek. A tompa vágás ideális ebben a helyzetben! Csak húzza előre a haját, és fogja meg az ujjaival, hogy vezessen. Vágja közvetlenül keresztbe a tompa megjelenés érdekében, vagy használja a fent leírt hegyes vágási technikát a lágyabb megjelenés érdekében.

– Csúsztatás – A csúszás hatékonyan távolítja el a tömböt, és diszkrét rétegeket hoz létre a póthajban. Vegye ki a hosszabbítók egy részét, majd – a tengely közepétől kezdve – óvatosan csúsztassa le az ollót a végekig. A késeket mozgásban és nyitva kell tartani a folyamat során.

Mindenki meg akarja akadályozni, hogy a haj kilógjon a póthosszabbítása alól. Ez azonnal elveszíti a játékot. A hajhosszabbítás egy nagyszerű módja – különösen akkor, ha tompa vágású vagy rövidebb haja van –, ha elrejti a haj alsó részét (azaz a füle alatti szőrt). Győződjön meg arról, hogy ezek a részek szorosan fonódnak, és egy rugalmas kötővel rögzítse a végeket. Óvatosan rögzítse és rögzítse a fonatot a fejére, hogy laposan feküdjön, és ne legyen csúnya csomó. Ha a hosszabbítók csíptetősek, akkor közvetlenül egy tűzött fonatra helyezhetők.

További trükkök és tippek

– Válaszd a fürtöket vagy a hullámokat – Ez egy kiváló módja annak, hogy növeld a hajhosszabbítások természetes megjelenését, és jobban illeszkedjenek a hajadhoz.

– Legyen súlytudatos – Ha a mikrohosszabbított haj túl nehéz, megterhelheti a gyökereit. Emiatt a hosszabbítások kiválasztásakor figyelembe kell venni a haj sűrűségét. Vastag hajra a 220 grammos, vékony hajra a 160-180 grammos, normál hajra pedig a 180-200 grammos készlet alkalmas.

– Ne vigye túlzásba – A póthaj vágása során a legjobb, ha kevésbé természetes szőrzet látható a fején felül. Ellenkező esetben úgy tűnhet, mintha márna lenne. Ezzel a megközelítéssel a természetes rövidebb haja zökkenőmentesen keveredik a hosszabb hajhosszabbítással.

– Engedjen meg egy hibahatárt – A póthajnak egy hüvelykkel vagy hosszabbnak kell lennie a kívánt hosszúságnál. Később bármikor levághat többet, ha szükséges, és ezzel megóvja attól, hogy túl sokat vágjon le.

– Számok használata – A réteges szalaghosszabbítások figyeléséhez használjon markert vagy papírcímkét a vetülékek számozásához. Így az újratelepítéskor tudni fogja, milyen sorrendben kell használni.

Ha nem tud könnyen hozzájutni egy professzionális stylisthoz, a fent tárgyalt technikák segítségével levághatja saját hajhosszabbítását. A legjobb eredmény elérése érdekében lehetőség szerint mindig a megfelelő eszközöket használja.

póthaj vágása

Érdekelne egy hajhosszabbítás? Foglalj időpontot, s gyere el hozzánk: IDŐPONTFOGLALÁS