Hogyan szerezz szivárvány hajat? – Minden, amit tudnod kell

SZIVÁRVÁNYHAJAT SZERETNÉL, DE NEM TUDOD HOL KEZDJ BELE? EGY RIPORTBAN FELTETTÉK A FONTOS KÉRDÉSEKET A RAINBOW HAIR (szivárvány haj) ÚTTÖRŐJÉNEK, ANYA GOY-NAK…

„Új trendnek tűnik, de a szivárványos haj nem újdonság – ugorjon vissza a Scene Kids, az Emo és még a Punk korába, és rengeteg példát találhat. De az elmúlt néhány évben a szivárvány, a galaxis, a pasztell és az egyszarvú haj új szintre emelte a művészetet, és határozottan itt van, hogy maradjon. Anya Goy professzionális fodrász, író és oktató a modern szivárvány megjelenésének egyik úttörője volt, körülbelül 14 évvel ezelőtt (Ursula Goff és Melanie Dawn Harter mellett). Anya a Vidal Sassoonnál és L’Orealnál volt, és sokat dolgozott az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, többek között Wellával és Toni & Guy-jal, és nagyon valószínű, hogy már láttad, kedvelted és megosztottad néhány saját kreációját. Jelenleg az AllBeauty-vel dolgozunk, és megragadtuk az alkalmat, hogy megkérdezzünk tőle mindent, amit tudni akartunk, hogy miként lehet elérni a szivárványos hajat…

MINDENKI SZÁMÁRA MEGFELELŐ A RAINBOW HAJ? BÁRMILYEN KORRA?

Teljesen! A kisgyerekektől egészen a nagymamákig festettem. A színes haj viselésének egyetlen kritériuma a magabiztosság és a jókedv!

SÖTÉT HAJON NEHEZEBBEN ELÉRHETŐ? VANNAK HAJSZÍNEK, AMELYEKEN NEM MUTATNAK JÓL?

Ezek a szívárványos hajszínek a szőke hajon mutatkoznak a legjobban. Ez az oka annak, hogy általában először előszőkítenünk kell a hajat, hogy tiszta, szőke, üres vásznat hozzunk létre. Ha természetesen sötétebb, akkor az elővilágosítási lépés végrehajtása tovább tarthat, de a kívánt eredményt továbbra is elérheti. Ha azonban sötétre festette a haját, különösen a dobozfeketére, amelyet otthon festett, akkor nem lesz lehetőség tiszta szőke vászonra. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele szépen dolgozni! Egyszerűen csak egy korlátozottabb színpalettát fog nézni. Naplemente dizájnokat érhet el, vörösek, bordó bortónusok, sötétlilák, narancsok, néha még sötét rózsaszínek és neonsárgák is lehetségesek!

A RAINBOW HAIR VALÓBAN NEM IGÉNYEL NAGY KARBANTARTÁSI KÖRŰ?

Egyáltalán nem! Gyakran kevesebb karbantartást igényel, mint a természetes színek. Vannak olyan ügyfeleim, akiknek évente csak 2-3 alkalommal kell felkeresniük! A megfelelő otthoni hajápolási rutin követése óriási különbséget jelent. Minden színes alkotásommal személyes utókezelési és karbantartási tanácsokat adok. Ahogy a kézzel készített designer ruhadarabokhoz mosási utasítások tartoznak, úgy ezek az egyedi hajdizájnok is. Ügyfeleim kiváló, hosszan tartó eredményeket érnek el, gyönyörű átmenetekkel a pasztell árnyalatok felé, ahogy elhalványul.

MIT KÉRJEN A STYLIST A KONZULTÁCIÓJÁN? KÉPEKET KELL HOZNI?

A megfelelő színező megtalálása fontosabb, mint amit kérnie kellene. Nem minden fodrász tapasztalt szivárványos hajat, előfordulhat, hogy néhányan még a színeket sem raktározzák. Kutasson, nézzen körül, mielőtt foglal. Érdemes megnézni a munkájukat a közösségi médiában is, ezért győződjön meg róla, hogy tetszik. Foglalás előtt vegyen részt egy teljes körű konzultáción és árajánlaton. A megfelelő fodrász megtalálása olyan, mint a megfelelő tetoválóművész megtalálása. Ha szereted a stílusukat, megbízhatsz bennük, hogy olyasmit készítsenek, amit szeretni fogsz. Igen, hozzon képeket, de hozzon nyitott elmét is.

MI LEHET KÖNNYEBBEN ELÉRHETŐ: VILÁGOSABB PASZTELLEK VAGY SÖTÉT SZÍNEK, ÉS KIÉPÍTHETŐEK A KONTRASZTOK MINDKETTŐNÉL?

Teljesen az aktuális hajszínétől függ. Például, ha már egy ideje kiemeli, a pasztell színeket nagyon könnyű elérni. De ha természetesen sötét spanyol vagy ázsiai haja van, akkor a pasztellszínt nehezebb lesz elérni. A legjobb, ha a színezővel konzultálva beszéli meg céljait. Természetesen kontrasztot kaphat a pasztell és a mélyebb tónusokkal is, de a legjobb, ha megbeszéli a kívánt színpalettát egy szakemberrel, aki megérti, hogy mely színek „barátok”, és melyek azok, amelyek nem működnek együtt.

ROMBOLHATJA A HAJAM EGÉSZSÉGÉT?!

Ha úgy érezném, hogy az előzetes világosítás tönkretenné az ügyfél haját, nem is gondolnám, hogy befestem. Egyes esetekben még azt is mondták ügyfeleim, hogy a hajuk jobban érzi magát festés után, mint korábban, különösen akkor, ha minden lépésbe kötésépítőt kevernek. A haj egészségének mindig az első helyen kell lennie, függetlenül attól, hogy szivárványos vagy akár klasszikus természetes színekről van szó. Ha bármilyen aggálya van a haja állapotával kapcsolatban, foglalás előtt beszélje meg fodrászával.

HA ÚGY DÖNTÖK, HOGY VISSZATÉREK A NORMÁL HAJSZÍNEMRE, KÖNNYŰ ÚJRASZÍNEZNI SZIVÁRVÁNYOS HAJSZÍNEMET?

Ha egyszer eljut a szivárványba, soha többé nem akar visszamenni! Ez azt jelenti, hogy ha vissza kell térnie a természeteshez, természetesen megteheti. Egyes szivárványszín márkák sokkal erősebben pigmentáltak és tartósabbak, mint mások, mivel az eltávolításuk kihívást jelenthet. Másokat nagyon könnyű eltávolítani, és egyes márkák idővel egyszerűen kimosódnak. Fontos, hogy megbeszélje színezőjével, hogy meddig szeretné, hogy a szivárvány kitartson. Ez attól is függ, hogy milyen a normál hajszíne. Sokkal egyszerűbb visszatérni a barnához, mint a természetes szőkéhez.

MENNYI IDŐT KELL SZÍVÁRVÁNYOS HAJRA FORDÍTANI – HOSSZÚ FOLYAMAT?

A műalkotásokhoz idő kell. A teljes fejű szivárványos hajterv hosszú hajon 4–6 órát is igénybe vehet, ezért vigyen magával egy jó könyvet és egy kis ebédet vagy uzsonnát. Egy kis, szőke hajú szivárványpanel alkalmazása azonban kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe! Minél bonyolultabb a kialakítás, minél hosszabb a haj, annál nagyobb kihívást jelent a kiindulási szín… azaz annál tovább tart. „

szivárvány haj

Érdekelne a hajfestés? Foglalj időpontot, s gyere el hozzánk: IDŐPONTFOGLALÁS